Uhićena još trojica krijumčara osoba

Slika 2021/Policajac%20i%20vozilo.jpg

Zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom državljana Bosne i Hercegovine u dobi od 28, 31 i 36 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. 

Jučer oko 9,50 sati na autocesti A6, na čvoru Vrbovsko u smjeru Rijeke, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo marke Dacia, bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji osumnjičenik, dok se u vozilu nalazilo pet državljana Kine. 

Nešto kasnije istog dana na području druge policijske uprave zaustavljeno je  osobno vozilo marke Škoda, također bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka u kojem su se nalazili državljani Bosne i Hercegovine starosti 28 i 31 godinu kao prethodnica vozilu zaustavljenom na području Vrbovskog. 

Sva trojica privedena su u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđena sumnja da su radi stjecanja protupravne imovinske koristi nezakonito prevozeći strane državljane u namjeri da im omoguće nezakoniti prelazak državne granice Republike Hrvatske radi odlaska u druge zemlje Europske unije, počinili kazneno djelo „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma''. 

Zatečenim stranim državljanima su temeljem Zakona o strancima uručena rješenja o protjerivanju sa zabranom ulaska i boravka u Europskom gospodarskom prostoru na godinu dana. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku.


Spriječen u krijumčarenju osoba
Državljanin Rumunjske pokušao prokrijumčariti strane državljane
Uhićen još jedan krijumčar osoba
Kubanac i Španjolac zatečeni u prijevozu ilegalnih migranata
Spriječen u krijumčarenju osoba
 
 
 

Stranica