​Rezultati nadzora korištenja sigurnosnog pojasa

Slika 2023/Pojas-auto.jpg

Tijekom mjesečnog nadzora evidentirano je ukupno 253 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas

FOTO: Ilustracija
 
Proteklog mjeseca travnja policijski službenici su u prometu između ostalih akcija i pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji. U tom razdoblju evidentirano je ukupno 253 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas.
 
Od tog broja 243 prekršaja se odnosi na vozače i to 203 osobnih vozila i 40 teretnih vozila, dok je u osobnim vozilima evidentirano deset 10 prekršaja putnika.
 
Tijekom mjesečne akcije kontrolirano je 969 vozača, od kojih je 815 vozača osobnih vozila, 139 vozača teretnih vozila i 15 vozača autobusa. Uz to je kontrolirano 275 putnika u osobnim vozilima, 31 putnik u autobusima te njih deset u teretnim vozilima.

Također je na prednjim sjedalima osobnih vozila kontrolirano petero djece, dok je na stražnjim sjedalima osobnih vozila kontrolirano 20-ero djece, od kojih 15 u sjedalici/postolju.
 
S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti. Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.


Stranica