​U prometnim nesrećama dvije osobe teško, a četiri lakše ozlijeđene

Slika /A%20Nove%20Fotke/prometna09.jpg

U cilju smanjenja izazivanja prometnih nesreća i težih posljedica pozivamo sve sudionike u prometu, a osobito vozače, na maksimalni oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa

FOTO: Ilustracija
 
Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave primorsko-goranske evidentirano je 15 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teško, a četiri su lakše ozlijeđene.
 
Teško su ozlijeđene osobe u prometnim nesrećama što su se dogodile u Jadranovu i na državnoj cesti 8 kod Šmrike.

U Jadranovu je ozlijeđen pješak, dijete od sedam godina inače slovački državljanin, kada je jučer oko 15.40 sati izvan pješačkog prijelaza trčeći prelazio kolnik te ga je udarilo osobno vozilo marke Renault Twingo, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 54-godišnja hrvatska državljanka. Zbog zadobivenih ozljeda dijete je prevezeno u KBC Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teže ozljede.
 
U Šmriki je ozlijeđen 73-godišnji hrvatski državljanin, vozač osobnog vozila marke Volkswagen Golf, riječkih registracijskih oznaka, kojega je oko 10.20 sati dok se kretao u smjeru Kraljevice na raskrižju sa stražnje strane udarilo kampersko vozilo marke Citroen Jumper, njemačkih nacionalnih oznaka. Vozilom je upravljao 69-godišnji njemački državljanin za koga je očevidom utvrđeno kako nije držao potrebni razmak pa je udario u zaustavljeni Golf koji je od jačine udarca skrenuo u lijevu traku kolnika i sudario se bočno s osobnim vozilom marke Ferari, švedskih nacionalnih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 56-godišnji švedski državljanin.

Ozlijeđenom 73-godišnjaku je pružena medicinska pomoć u KBC Rijeka gdje su mu liječnici dijagnosticirali teške tjelesne ozljede. Materijalna šteta cijeni se na najmanje 15 000 eura.

Sukladno važećim zakonskim propisima protiv 69-godišnjeg njemačkog vozača podnijet će se kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.
 
Osim navedenih, sinoć se dogodila nesreća oko 22.10 sati na autocesti A7 kod čvora Draga u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene. Nesreća se dogodila jer je 78-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim vozilom u suprotnom, odnosno zabranjenom  smjeru pa je naišao na osobno vozilo marke Seat, u vlasništvu MUP-a. Srećom je 31-godišnji policijski službenik odmah reagirao i kočenjem ublažio veći frontalni sudar pa je 78-godišnjak tako udario u bočni prednji dio Seata. Materijalna šteta cijeni se na oko 12 000 eura.
 
U nesreći su oba vozača lakše ozlijeđeni, a 78-godišnjak je po završetku očevida zbog izazivanja prometne nesreće i počinjenog prekršaja sankcioniran u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Predložena mu je novčana kazna od 2910 eura te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom na rok od tri mjeseca. Osim toga, okrivljenog vozača uputit će se i na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled.
 

U cilju smanjenja izazivanja prometnih nesreća i težih posljedica pozivamo sve sudionike u prometu, a osobito vozače, na maksimalni oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa.
 

Stranica