Uhićen još jedan krijumčar osoba

Slika A%20Nove%20Fotke/Policajac%20i%20vozilo.jpg

Prevozio ih je iz koristoljubljau namjeri da im omogući nezakonit  odlazak u druge zemlje EU

FOTO: ilustracija

Policijski  službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalističko  istraživanje nad 20-godišnjim državljaninom Moldavije zbog sumnje na  počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u  Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili  potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Osumnjičenog  su jučer poslijepodne, u blizini čvora Vrbovsko zaustavili policijski  službenici koji pojačano postupaju u cilju suzbijanja nezakonitih  migracija i krijumčarenja osoba. Kretao se u smjeru Rijeke, a u osobnom  vozilu, hrvatskih registracijskih oznaka, prevozio je sedmero   državljana Turske.
 
Kriminalističkim  istraživanjem je utvrđeno da ih je prevozio iz koristoljublja, za  unaprijed dogovoreni novčani iznos u namjeri da im omogući nezakonit  odlazak u druge zemlje Europske unije.
 
Što  se tiče državljana Turske, utvrđeno je da je riječ o osobama koje su u  statusu tražitelja međunarodne zaštite te su vraćeni u prihvatilište  koje su samovoljno napustili.
 
Po  završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni državljanin  Moldavije kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan  pritvorskom nadzorniku. 


Prethodni slučajevi spriječavanja krijumčarenja osoba:

​Na autocesti A6 zatečeni u prevoženju ilegalnih migranata

Kubanac i Španjolac zatečeni u prijevozu ilegalnih migranata

Spriječen u krijumčarenju osoba
 

Stranica