​Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/alkotest.jpg

Rekordera tjedna, 30-godišnjeg vozača, je zaustavila policija u Crikvenici gdje je pri utjecaju alkohola od 2.23 promila i u vrijeme važeće mu zabrane upravljanje vozilima „B“ kategorije, upravljao osobnim vozilom marke „Volvo“

FOTO: Ilustracija
 
Na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 75 prometnih nesreća, od kojih su dvije teže, a 73  lakše nesreće.
U ovim prometnim nesrećama su dvije osobe teže, a  osam ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 575.700 kuna.
U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan strani državljanin, dva pješaka te devet alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestirano 207 vozača, od kojih je kod njih 18 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog vozača koncentracija do 0,50 g/kg.
 
Najviše alkoholiziranih vozača, njih 12, je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest ih je bilo u kategoriji od 18. do 25. godina života, dok je jedan vozač evidentiran u dobi između 25. i 35. godina života.
 
Rekorder tjedna kojemu je izmjerena najveća koncentracija alkohola od 2,23 g/kg je 30-godišnji vozač osobnog vozila. Njega je policija zaustavila u subotu, 15. siječnja oko 00.40 sati u Crikvenici dok je u Zidarskoj ulici pod utjecajem alkohola i u vrijeme važeće mu zabrane upravljanje vozilima „B“ kategorije, upravljao osobnim vozilom marke „Volvo“, riječkih registracijskih oznaka.
 
Zbog počinjenih prekršaja, u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, optužnim prijedlogom mu je predložena novčana kazna od 20 000 kuna te izricanje zaštitne mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.

Stranica