Krađe torbica, novčanika – građani oprezno!

Slika A%20Nove%20Fotke/drske%20kra%C4%91e%20027.jpg

U cilju smanjenja mogućnosti počinjenja ove vrste kaznenih djela građanima preporučamo povećani oprez te da obrate pozornost na svoje stvari

FOTO: Ilustracija

Proteklih nekoliko dana policiji su se obratili građani, kojima su za sada nepoznati počinitelji na drzak način otuđili stvari u njihovu vlasništvu. Sva kaznena djela dogodila su se tijekom siječnja ove godine na području Rijeke.

Tako je prije desetak dana 38-godišnem hrvatskom državljaninu na području Žabice na drzak način iz ruke otuđen novčanik, a time i novac te stvari u novčaniku. Na sličan način, jučer je na području Potoka 50-godišnjoj hrvatskoj državljanki iz ruke istrgnuta torbica, nakon čega se počinitelj trčeći udaljio.
Osim toga, 15. siječnja dvije su hrvatske državljanke, starosti 58 i 79 godina okradene su na području Trsata dok su uređivale grobna mjesta te bez nadzora ostavile torbicu i ruksak.
U jednom od ovih događaja otuđena torbica je naknadno pronađena, a sveukupna materijalna šteta bit će utvrđena naknadno.

U cilju smanjenja mogućnosti počinjenja ove vrste kaznenih djela građanima preporučamo povećani oprez te da obrate pozornost na svoje stvari.

Osim drskih krađa, građane upozoravamo i na tzv. džepne krađe radi čega je povećan oprez naročito potreban na mjestima na kojima se okuplja veći broj ljudi.  Gotovo u pravilu ova se kaznena djela najčešće događaju na tržnicama, u gradskim autobusima, trgovačkim centrima i sličnim mjestima.

Više savjeta o tome što učiniti i kako se zaštititi, možete pronaći na poveznicama  drske krađe i    džepne krađe .  

Stranica