Vrbovsko: Preventivne aktivnosti uz obilježavanje Dana policije

Slika PU_PG/vijesti/2018/VRB-MALA-ŽŠ-Dan policije.jpg

FOTO:Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko povodom Dana policije organizirali su jučer 27. rujna preventivne aktivnosti u srednjoj Željezničko tehničkoj školi Moravice.

Na temu prevencije zlouporaba opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti kod djece i mladeži, policijski službenik Ivica Brozović održao je predavanje za 28 učenika prvog razreda te srednje škole. Ovim programom prevencije nastoji se kod mladeži spriječiti bilo kakav oblik ovisnosti ili druge vrste rizičnog ponašanja kod djece i mladih. U predavanju je policijski službenik kroz  razne savjete mladima približio kvalitetnije načine organizacija slobodnog vremena učenika poput bavljenja sportom i drugim slobodnim aktivnostima, razvijanje pozitivnih stavova o zdravlju te  o zdravim navikama života uopće.

Uz obilježavanje Dan policije kroz kratki povijesni prikaz stvaranja hrvatske policije, naglasio je i važnost povjerenja između svakog građana i policije u cilju ostvarenja veće razine sigurnosti cjelokupne zajednice. Posebno je istaknuo učenicima da se u svako doba mogu s povjerenjem obratiti policiji koja će ih na najbolji mogući način uputiti i savjetovati u kojem god se problemu eventualno zatekli.



Pisane vijesti