Pronalazak i dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava

Slika PU_PG/AKCIJE/momt04.jpg

FOTO: Ilustracija

Proteklih dana na području Gorskog kotara i Opatije pronađeno je i dragovoljno predano nekoliko minsko-eksplozivnih sredstava. Pronađeno je topničko zrno kalibra 75 mm, zaostalo iz II svjetskog rata, dok su dva građanina dragovoljno predala pušku s pripadajućim spremnikom, ručnu bombu M-75 te 329 komada različitog streljiva. Spomenuta eksplozivna sredstva preuzeli su policijski službenici Protueksplozijskog odjela.

Zahvaljujemo savjesnim građanima i ujedno podsjećamo kako je u sklopu akcije „Manje oružja - manje tragedija“ moguće bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija dragovoljno predati sve vrste oružja i eksplozivnih sredstava.

Molimo građane da takva sredstva ne ostavljaju na odlagalištima otpada ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi jer time ugrožavaju živote drugih ljudi.  Za dragovoljnu predaju  oružja i ostalih  eksplozivnih sredstava dovoljno je nazvati policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Na adresu građana doći će policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez oznaka čime se građanima jamči anonimnost, kao i sigurno preuzimanje tih sredstva.

Detaljne informacije o predaji oružja i provedbi Akcije mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije0800 88 92.



Pisane vijesti