Policija na obilježavanju Svjetskog dana srca i Međunarodog dana starijih osoba

Slika PU_PG/međunarodni dan srca mala.jpg

 FOTO: pu pg

U subotu. 29. rujna, na riječkom Korzu,  obilježen je Svjetskog dan srca i Međunarodni dan starijih osoba. Tim povodom održano je više aktivnosti u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, a čemu se pridružila i Policijska uprava primorsko – goranska. 

Na policijskom informativnom punktu građani su od policijskog službenika, Daria Tonkovića iz Odjela prevencije, dobili niz korisnih informacija o pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, a sve u cilju smanjenja broja  kaznenih djela na njihovu štetu. Naime, podaci pokazuju da su osobe starije životne dobi  vrlo često žrtve  kaznenih djela, a počinitelji većinom koriste njihovu dob, dobronamjernost, neupućenost ili nepažnju. Uz korisne savjete podijeljeno je preko 100 promidžbenih materijala. 

Uz policiju, svoje aktivnosti prezentirali su i Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Dom zdravlja, Medicinski fakultet, Fakultet zdravstvenih studija, Matica umirovljenika, Udruga Nada Rijeka, Medicinska škola u Rijeci, Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka i Dječji vrtić Rijeka. Građani su imali priliku izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi, a demonstrirano je pružanje prve pomoći, dok je za djecu organiziran poligon te crtanje kredom na temu zdravog srca. 

Dobra prihvaćenost ove vrste suradnje policije i građana, kao i potreba stalnog informiranja i savjetovanja razlozi su zbog kojih će policijski službenici Odjela prevencije ove oblike aktivnosti provoditi i nadalje na cijelom području Policijske uprave primorsko-goranske.



Pisane vijesti