Više od 1 000 učenika na Sajmu mogućnosti

Slika sm2013-mala.jpg

Foto: PU primorsko-goranska

U Dvorani mladosti u Rijeci jučer se na Sajmu mogućnosti okupilo više od tisuću učenika četvrtih razreda iz 24 riječke osnovne škole. Kao i prethodnih godina Sajam su organizirali Odjel prevencije Policijske uprave primorsko-goranske  u suradnji s Gradom Rijeka, s ciljem uključivanja djece u izvannastavne aktivnosti. Na taj način djeca se štite od ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja. Sajam su u nazočnosti mnogobrojnih učenika, učitelja, roditelja i predstavnika Grada i policije, otvorili zamjenik gradonačelnika Rijeke Miroslav Matešić i načelnica Policijske uprave primorsko-goranske Senka Šubat.

Učenicima su na štandovima u Dvorani mladosti prezentirane aktivnosti 19 udruga i klubova, koje su se i ove godine rado odazvale sudjelovanju u Sajmu mogućnosti. Učenici su se mogli upoznati s Dječjim zborovima  "Mali Riječani" i "Morčići", Fotoklubom Rijeka, Centrom tehničke kulture Rijeka, Savezom izviđača Rijeka, Plivačkim klubom Primorje - Croatia osiguranje, Ri Stars, Klubom ratničkih vještina "Bujinkan Seishin Dojo" Rijeka, NK  Orijent, Prvim riječkim mažoretkinjama, Udrugom „Žmergo“, Vaterpolo klubom „Primorje-Erste banka“, Plesnim studiom „Flash dance unit“, Ri run, Udrugom capoeira Rijeka, Streličarskim klubom Rijeka, Taekwondoe klubom Velebit, Kickboxing klubom „Daga“, Udrugom „Eripio“ i Klubom sinkroniziranog plivanja „Primorje aquamaris“ .

Obzirom da je jedan od ciljeva Sajma i nastavak izgradnje odnosa povjerenja između učenika i policije, u prostoru ispred Dvorane bio je smješten policijski štand, policijska vozila (motocikl, vozilo za očevid i „marica“), simulator vožnje i oprema za vršenje očevida. Veliko zanimanje djece izazvao je i policijski pas za detekciju droge, belgijski ovčar Aro.

Organizirana su i sportska natjecanja u potezanju konopa, utrci „kariola“ i prolasku poligona. Svi sudionici natjecanja su nagrađeni, a pobjednici su dobili medalje i pehar. Za cijelo vrijeme Sajma odvijao se zabavni program u u kojem su sudjelovali  dječji zborovi, mali pjevači, plesne skupine, sportske udruge i mažoretkinje koji su svojim scenskim nastupima najbolje prezentirali aktivnosti svoje udruge. Posebnost ove godine bilo je spuštanje konopima kostimiranih „nindža“ i pripadnika udruge „Eripio“ koji su demonstrirali spašavanje unesrećenih osoba.



Stranica