U vagonu pronađeni ilegalci

Slika policija07.JPG

Jučer oko 15 sati policija je zaprimila dojavu da su u jednom od vagona u riječkoj luci nalazi više stranih državljana. Dolaskom na mjesto događaja djelatnici Postaje pomorske policije  

FOTO: Ilustracija 

Jučer oko 15 sati policija je zaprimila dojavu da su u jednom od vagona u riječkoj luci nalazi više stranih državljana. Dolaskom na mjesto događaja djelatnici Postaje pomorske policije Rijeka zatekli su deset stranih državljana koji su zbog sumnje da ilegalno namjeravaju prijeći državnu granicu privedeni na kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je kako se radi o pet državljana Alžira, tri državljana Tunisa te državljanima Egipta i Sirije. Također je utvrđeno da su u Republici Hrvatskoj zatražili azil, samovoljno napustili prihvatilište te se na području karlovačkog kolodvora ukrcali u teretni vagon u namjeri ilegalnog odlaska u zemlje Europske  unije.

Isto tako, sinoć oko 22,40 sati na autobusnom kolodvoru u Fužinama u autobusu koji prometuje na relaciji Zagreb-Rijeka, delnička policija je zatekla dva državljana Alžira i državljanina Maroka. Noćas, oko 00,30 sati djelatnici Interventne jedinice policije Rijeka na riječkom željezničkom kolodvoru zatekli su državljanine Maroka i Palestine.

Svi zatečeni strani državljani bit će prekršajno procesuirani temeljem odredbi Zakona o azilu te vraćeni u prihvatilište.



Stranica