Tjedno izvješće o prometu

Slika prometna09.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 55 prometnih nesreća, od čega su 2 bile teže, a 53 lakše. Smrtno stradalih osoba nije bilo.   

FOTO: Ilustracija 

U proteklom tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 55 prometnih nesreća, od čega su 2 bile teže, a 53 lakše.

Smrtno stradalih osoba nije bilo. Teško su ozlijeđene 2 osobe, a lakše je ozlijeđeno 9 osoba. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 453 600 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovalo je 7 stranih državljana i 5 alkoholiziranih vozača. Kod 49 vozača utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.

Rekorder je 58-godišnjak iz Vrbovskog kojeg je policija zaustavila 6. travnja oko 20,55 sati u Vrbovskom dok je upravljao osobnim vozilom marke Fiat uno, riječkih registracijskih oznaka. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,65 g/kg, a zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom je zadržan te je protiv njega podnijet optužni prijedlog sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica