Obilježena 22. obljetnica SJP „Ajkula“

Slika ajkula22-mala.JPG

FOTO: PU primorsko-goranska 

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju ispred i spomen ploči u sjedištu Policijske uprave primorsko-goranske započelo je obilježavanje 22. godišnjice Specijalne jedinice policije Rijeka „Ajkula“ i dana Udruge SPDR „Ajkula“.

Odavanje počasti stradalim pripadnicima ove postrojbe i svim hrvatskim braniteljima nastavilo se u Aleji hrvatskih branitelja na centralnom gradskom groblju na Drenovi. S velikim pijetetom prisjetili su se riječki specijalci i Marina Jakominića, svojega legendarnog zapovjednika čiji su grob također posjetili i položili cvijeće.

Njima su se u jučerašnjoj svečanosti  pridružili  i predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke,  roditelji i članovi obitelji stradalih specijalaca u Domovinskom ratu, predstavnici udruga iz Domovinskog rata, brojni prijatelji i poznanici riječkih specijalaca. Svečanosti obilježavanja obljetnice prisustvovao je i umirovljeni  general  i ratni zapovjednik Specijalne policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Mladen Markač.

Nakon polaganja vijenaca, u Svetištu Majke Božje trsatske održana je sveta misa za sve poginule i umrle pripadnike „Ajkule“ i sve poginule hrvatske branitelje.

U prigodnom obraćanju uzvanicima zapovjednik SJP Rijeka, Marinko Marijanović istaknuo je kako je postrojba nakon svoga utemeljenja u trenucima nastanka hrvatske države izrasla u snagu vrijednu poštovanja svih onih koji nešto znače i znaju o elitnim postrojbama policije. Uz podsjećanja na ratni put postrojbe naglašeno je čuvanje uspomena na herojska djela njenih pripadnika i nastavak svijetlog puta  u očuvanju mira i  sigurnosti građana.



Stranica