​Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/alkotest.jpg

Zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola od 2.30 promila, protiv 41-godišnjakinje je podnesen optužni prijedlog kojim joj je predložena novčana kazna od najmanje 1580 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci

FOTO: Ilustracija
 
Prošlog tjedna na prometnicama područja u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 68 prometnih nesreća, od kojih su četiri teže, a 64 lakše nesreće. U ovim nesrećama je pet osoba teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 168.100 eura.
 
Uz deset stranih državljana, u prometnim nesrećama su sudjelovala i tri pješaka, kao i četiri alkoholizirana vozača. Ukupno su alkotestirana 172 vozača, od kojih je kod njih 14 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, dok je jedan vozač evidentiran s koncentracijom do 0,50 g/kg.
 
Najviše alkoholiziranih vozača, njih osam, je bilo u dobi iznad 35. godine života, četiri su vozača u kategoriji između 25. do 35. godina života, a tri  između 18. i 25. godina života.
 
Najveća koncentracija alkohola od  2,30 promila izmjerena je u subotu, 6. svibnja, 41-godišnjoj hrvatskoj državljanki u Vrbovskom. Naime, spomenuta vozačica je oko 16.30 sati upravljajući osobnim vozilom marke Citroen, ogulinskih registracijskih oznaka, i krećući se unazad s parkirališta prema glavnoj cesti udarila u parkirano osobno vozilo u vlasništvu 38-godišnjeg hrvatskog državljanina. Materijalna šteta se cijeni na više od 200 eura.
 
Policijski službenici su 41-godišnjakinju priveli u postaju gdje je zadržana do prestanka djelovanja alkohola. Nakon završetka postupanja, a zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, protiv 41-godišnjakinje je podnesen optužni prijedlog u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama kojim joj je predložena novčana kazna od najmanje 1580 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Stranica