U mjesečnoj akciji utvrđeno 216 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji

Slika 2021/08/NOVO-POJAS-nekori%C5%A1tenje%20pojasa.jpg

Evidentirano je ukupno 216 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas

FOTO: Ilustracija

Tijekom studenog na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko – goranske provedena je preventivno-represivna akcija prometne policije usmjerena na korištenje sigurnosnog pojasa.

U tom razdoblju evidentirano je ukupno 216 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas. Od tog broja 185 prekršaja se odnosi na vozače i to 128 osobnih vozila, a 57 teretnih vozila, dok je u osobnim vozilima zatečeno 25 putnika, a u teretnim vozilima njih šest. Ukupno je zatečeno 27 putnika na prednjim i još četiri putnika na stražnjim sjedalima koji nisu bili vezani sigurnosnim pojasom.

U mjesečnoj akciji kontrolirano je 1559 vozača, od kojih je 1260 vozača osobnih vozila, 233 vozača teretnih vozila, 17 vozača autobusa te 49 vozača ostalih vozila. Uz to je kontroliran 488 putnika u osobnim vozilima, 32 teretnim, 31 u autobusima i deset putnika u ostalim vozilima, odnosno 391 putnik na prednjim sjedalima i 170 putnika na stražnjim sjedalima, od kojih je ukupno 104 djece.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti. Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.

Stranica