​Osumnjičen za oštećenje tuđe stvari i narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora

Slika /A%20Nove%20Fotke/Kostrena-Edward%20(8).JPG

Ukupna počinjena materijalna šteta procjenjuje se na više od 2. 256 000 eura

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 60-godišnjak kao vlasnik građevinskog obrta s područja Primorsko-goranske županije, u razdoblju od veljače 2021. pa do travnja 2023. godine, neovlašteno zaposjeo građevinsko zemljište na Cerniku kod Rijeke, u vlasništvu tvrtke iz Šibensko-kninske županije, na koje je bez znanja vlasnika dovezao svoje građevinske strojeve (rovokopače, drobilice, kamione) radi obrade iskopanog materijala i tehničko-građevnog kamena.

Tako je dovoženjem, drobljenjem, separacijom, utovarom i odvozom teških građevinskih strojeva, gusjeničara i rovokopačima znatno oštetio betonski plato zemljišta, ali i zatrpao odvodni kanal oborinskih voda te druge kanale i izvore vode. Ukupna počinjena materijalna šteta procjenjuje se na više od 2 256 000 eura.
 
Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela oštećenje tuđe stvari i narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora, 60-godišnji osumnjičenik je po završetku istraživanja kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica