Tjedno izvješće o prometu

Slika A%20Nove%20Fotke/alkotest.jpg

Proteklog tjedna dogodilo se 65 prometnih nesreća, od kojih je jedna bila teže, a 64 su bile lakše

FOTO: Ilustracija

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 65 prometnih nesreća, od kojih je jedna bila teža, a 64 su bile lakše.
U ovim prometnim nesrećama smrtno je stradala jedna osoba, a lakše je ozlijeđeno pet osoba. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 632.150 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan pješak, pet stranih državljana i 13 alkoholiziranih vozača.
Alkotestirano je 160 vozača, od kojih je kod njih 11 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, dok je jedan vozač odbio alkotestiranje. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 10 je bilo u dobi iznad 35. godine života, dva u dobi između 25. i 35. godina života i jedan u dobi  između 18. i 25. godina.
Najveća koncentracija alkohola od 2,96 g/kg izmjerena je 52-godišnjoj vozačici osobnog vozila marke BMW, riječkih registracijskih oznaka. Spomenuta vozačica je 15. svibnja zaustavljena i kontrolirana u Rijeci, na području Belvedera, gdje joj je očitana navedena koncentracija alkohola radi čega je prekršajno prijavljena temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica