Počinio više prekršaja – izrečena mu kazna od oko 24.000 kuna

Slika /A%20Nove%20Fotke/Kostrena-Edward%20(10).JPG

Utvrđeno je da upravlja neregistriranim i neosiguranim traktorom, pod utjecajem alkohola od 1,66 g/kg te unatoč tome što mu je vozačka dozvola oduzeta, a sa sobom nije imao ni osobnu iskaznicu

FOTO: Ilustracija

Hrvatskom državljaninu u dobi od 60 godina zbog počinjenja prekršaja u prometu izrečena je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 23.828 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "F" kategorije u trajanju od tri mjeseca.
Naime, policija je spomenutog 60-godišnjaka zaustavila 16. svibnja oko 22 sata dok je na području Vrbovskog   dok je lokalnom cestom upravljao traktorom marke Ursus.  Nakon zaustavljanja utvrđeno je da upravlja neregistriranim i neosiguranim traktorom, pod utjecajem alkohola od 1,66 g/kg te unatoč tome što mu je vozačka dozvola oduzeta, a sa sobom nije imao ni osobnu iskaznicu.
Uz to, tijekom postupanja policije pogrdnim riječima vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike.  Zbog počinjenih prekršaja priveden je u službene prostorije Policijske postaje Vrbovsko te zadržan do prestanka djelovanja alkohola. Po završetku  postupanja policije protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o diskriminaciji te prekršajni nalog zbog prekršaja iz  Zakona o osobnoj iskaznici.
Tijekom jučerašnjeg dana, 60-godišnjak je doveden na nadležni općinski sud, gdje je donijeta presuda kojom mu je izrečena navedena jedinstvena novčana kazna i zaštitna mjera.
 

Stranica