Tjedno izvješće o prometu

Slika prometni_policajac07.jpg

Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 63 prometne nesreće, od kojih su 2 bile teže, a 61 lakša. 

FOTO: Ilustracija 

Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 63 prometne nesreće, od kojih su 2 bile teže,  a 61 lakša.

Smrtno je stradala 1 osoba. Radi se o 36-godišnjem vozaču motocikla iz Karlovca koji je  stradao u prometnoj nesreći 13. listopada kod mjesta Rim u blizini Vrbovskog.

U prometnim nesrećama teže je ozlijeđena 1 osoba, a lakše 14 osoba. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 680 000 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je 5 pješaka, 1 strani državljanin, ali i  4 alkoholizirana vozača. Kod 53 vozača utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.  Najviše vozača kod kojih je utvrđena alkoholiziranost (njih 24) je u dobi od 25 do 35 godina života.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 28-godišnjaku iz Rijeke koji je u rano poslijepodne 12. listopada izazvao niz prometnih nesreća upravljajući vozilom Fiat doblo, probnih registracijskih oznaka. Navedenog dana oko 13,00 sati na tri raskrižja na području Vojaka u Rijeci udario je u tri vozila ispred sebe te napustio mjesta događaja, a da nije sačekao dolazak policijskih službenika.  Također, nedugo zatim vozilom je ušao zabranjeni smjer, inače jednosmjerne Mihanovićeve ulice i udario u osobno vozilo. Ovo vozilo potom je udarilo u kameno-betonski zid, dok je uslijed udarca Fiat doblo udario u drugo osobno vozilo nakon čega se zaustavio.  U ovim prometnim nesrećama lakše je ozlijeđena vozačica jednog od vozila te 28-godišnji vozač Fiat dobla kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 2,54 g/kg.



Stranica