Tijekom blagdanskog vikenda 45 prometnih prekršaja i 25 prometnih nesreća

Slika 2021/Stop%20policija.jpg

Policijski službenici su u  petak, 31. prosinca oko 4,50 sati u Jelenju zatekli 59-godišnjaka i izmjerili koncentraciju alkohola od 1,93 promila

FOTO: Ilustracija

Proteklog vikenda policija je u provedbi pojačanog nadzora prometa na cestama na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježila ukupno 45 prometnih prekršaja.
Tijekom nadzora najviše je evidentirana su po 3 prekršaja prekoračenja brzine i prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, kao i dva prekršaja zabrane upravljanja vozilom te jedan prekršaj upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom i 34 ostala prometna prekršaja.

Najveća brzina od 73 km/h evidentirana je u subotu, 1. siječnja oko 15,30 sati na državnoj cesti broj 8, kod Povila gdje se vozač osobnog vozila marke Renault, riječkih registracijskih oznaka kretao navedenom brzinom unatoč tome što je ograničenje brzine na toj dionici 50 km/h.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, izdvajamo 59-godišnjeg vozača kojega su policijski službenici zatekli u Jelenju u petak, 31. prosinca oko 4,50 sati i pri tome mu izmjerili koncentraciju alkohola od 1,93 promila.  Riječ je o hrvatskom državljaninu koji je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke Alfa, riječkih registracijskih oznaka.

Ostale koncentracije alkohola u rasponu od 0,51 do 1,0 g/kg, u kategoriji između 1,01 do 1,50 g/kg i s 1,51 i više evidentirane su samo kod po jednog vozača.
Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 25 prometnih nesreća, od kojih je jedna s lakše ozlijeđenom osobom.
Pozivamo i ovom prilikom  vozače na maksimalni oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Stranica