​Rijeka: Pomorski policajac spasio iz mora utopljenika

Slika /vijesti/2021/BROD-Marino%20Jakomini%C4%87-16.12..jpg

Zahvaljujemo svim sudionicima spašavanja koje potvrđuje kako hrvatska policija brine o sigurnosti građana te im je na raspolaganju u bilo koje vrijeme i na svim mjestima

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenik Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka jučer je brzom reakcijom spasio od utapanja u moru 57-godišnjeg hrvatskog državljanina.
 
Naime, prilikom provedbe redovnih zadaća u luci na Senjskom pristaništu u Rijeci oko 18.15 sati, kao voditelj smjene graničnog prijelaza PPAP-a, ugledao je osobu u moru koja je prizivala pomoć za spašavanje. Prišao je do barke uz obalu i odmah pozvao ostale kolege da mu dođu pomoći izvući iz mora utopljenika, a tu se našao i građanin u prolazu pa su zajedničkim naporom uspjeli ga izvući na barku pa potom na kopno. Također su pozvani i djelatnici Hitne medicinske pomoći koji su po izvlačenju osobi pružili prvu pomoć te ga prevezli na daljnje liječenje u KBC Rijeka.
 
Riječ je o osobi koji je pod utjecajem alkohola u jednom trenutku upao u more. Na tom dijelu riječke luke veća je dubina mora, a i morske struje su jake,  pa je zaista velika sreća u nesreći što je pomorski policajac vidio unesrećenog i promptnim djelovanjem uz pomoć dobronamjernog prolaznika i svojih kolega, spasio ga od mogućeg utapanja u moru.
 
Zahvaljujemo na požrtvovnom činu kolegi iz pomorske policije, građaninu, inače stranom pomorskom kapetanu, kao i svim ostalim sudionicima ovog događaja koji potvrđuje kako hrvatska policija brine o sigurnosti građana i ispunjava svoj primarni cilj, a k tome se može ustvrditi da je profesionalnim i humanim pristupom za građane na raspolaganju u bilo koje vrijeme i na svim mjestima.

Stranica