Humanitarna akcija djelatnika PU primorsko-goranske za Dječji dom u Lovranu –uručen donacijski ček na iznos od 11.240 kuna

  • Slika vijesti/2021/Donacija%20-%20Lovran.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Riječ je o iznosu koji je prikupljen dobrovoljnim prilozima  djelatnika Policijske uprave primorsko-goranske u  humanitarnoj akciji pokrenutoj   povodom božićno-novogodišnjih blagdana, a koja su namijenjena za štićenike Dječjeg doma „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran  

FOTO: PU primorsko-goranska

Danas je Tomislav Dizdar, načelnik Policijske uprave primorsko-goranske, Suzani Mravinac, ravnateljici Dječjeg doma „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran, uručio simboličan donacijski ček na iznos od 11.240 kuna.

Riječ je o iznosu koji je prikupljen dobrovoljnim prilozima  djelatnika Policijske uprave primorsko-goranske u  humanitarnoj akciji pokrenutoj   povodom božićno-novogodišnjih blagdana, a koja su namijenjena za štićenike Dječjeg doma „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran. U Domu u Lovranu smještena su djeca i mladi bez roditelja ili bez odgovarajuće raditeljske skrbi, u dobi od rođenja pa sve do 21. godine života. Većinom su s područja Primorsko-goranske županije, a djeca mlađeg uzrasta su i s područja Istarske i Ličko-senjske županije. Dom djeluje na dvije lokacije, na Potoku u Rijeci i u Lovranu.
 
U prigodi uručenja simboličnog donacijskog čeka, načelnik Dizdar  istaknuo je kako ova Policijska uprava već nekoliko godina u vrijeme blagdana daruje one koji su u potrebi. Ove godine odlučeno je da to bude upravo Dječji dom u Lovranu te raduje da smo na ovaj način u mogućnosti pomoći u podizanju kvalitete života štićenika Doma.
 
Zahvaljujući na donaciji  ravnateljica Mravinac kazala je da je donacija namijenjena za nabavku kuhinje, gdje će djeca moći vježbati svoje kulinarske vještine čemu se izuzetno vesele. Trenutno je u Domu pedesatak djece, koja će svoje blagdane provesti veselo uz različite priredbe, programe i druge prigodne sadržaje.  
 
            
Podsjećamo, sada već tradicionalno petu godinu za redom, Policijska uprava primorsko-goranska organizira božićno-novogodišnju humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava namijenjenih onima koji su u potrebi i nisu u prilici provesti blagdane na za većinu uobičajen način.
 
Prve dvije godine humanitarne akcije bile su namijenjene za korisnike riječke Socijalne samoposluge. Nakon toga, prodajom humanitarnog kalendara za 2020. godinu, „Policajci – Riječki dečki”, u suradnji u istoimenom Udrugom prikupljena su sredstva za Dječju bolnicu na Kantridi. Prošle godine, uručena je donacija u prehrambenim i higijenskim proizvodima za korisnike Skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji.
 
Uz danas uručenu donaciju, ove su godine na nivou Policijske uprave uspješno provedene i dvije humanitarne akcije, obje za stradalnike s potresom pogođenih područja Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjsta. Tako je u siječnju uplaćena vrijedna donacija za djelatnike PU sisačko-moslavačke,  čiji su domovi oštećeni ili potpuno uništeni potresom, dok je početkom travnja, uoči uskrsnih blagdana  Dječjem vrtiću „Krijesnica” iz Hrvatske Kostajnice uručena donacija u opremi i didaktičkim igračkama
 
Ova Policijska uprava će i dalje u skladu sa svojim mogućnostima i zahvaljujući  humanosti svojih djelatnika, i na ovaj način nastaviti pomagati te time aktivno sudjelovati u poboljšanju kvalitete života svojih građana, posebice onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Stranica