​Umjesto industrijske, uzgajao indijsku konoplju za proizvodnju droge marihuana

Slika /2021/08/CRIK-DROGA-FOTO-DSC_0048-16.12..JPG

Sustavnim i kontinuiranim pristupom policija je pridonijela ostvarivanju zajedničkog cilja učinkovite borbe protiv svih oblika ovisnosti, a posebice suzbijanju zlouporabe droga na području Primorsko-goranske županije

FOTO: PU primorsko-goranska
 
Policijski službenici Policijske postaje Crikvenice proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.
 
Riječ je o osumnjičeniku koji je neovlašteno proizveo, odnosno posadio i uzgojio indijsku konoplju. Naime, iako je dobio ovlaštenje za uzgoj industrijske konoplje, on je uz spomenutu na dio plantaže zasadio i indijsku konoplju od koje se dobiva droga canabis marihuana te time počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.
U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i prostorija kojima se 42-godišnjak koristi na području Vinodolske općine gdje je pronađeno oko 1440 grama droge marihuana, pakirane u vrećicama i staklenim posudama, te ostali predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.
 
Pod sumnjom u počinjenje navedena dva kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 42-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.
 
Za isto kazneno djelo jučer su i policijski službenici II. policijske postaje Rijeka kazneno prijavili 24-godišnjeg hrvatskog državljanina kojemu su u pretrazi doma i vozila na području Bakra pronašli manju količinu droge kokain. Također su istraživanjem utvrdili da je u protekla tri mjeseca u nekoliko navrata u Bakru prodao drogu marihuana drugoj osobi. Završetkom istraživanja je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.
 
Inače, tijekom mjeseca borbe protiv ovisnosti, u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca, policija je na području Primorsko-goranske županije provela veći broj različitih preventivnih i represivnih aktivnosti te pri tome sankcionirala 80-ak počinitelja prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, kao i počinitelje utvrđenih  kaznenih djela.  Među navedenima je i desetak vozača osobnih vozila koji su zatečeni u prometu u upravljanju vozilima pod utjecajem droga.
Sustavnim i kontinuiranim pristupom policija je pridonijela ostvarivanju zajedničkog cilja učinkovite borbe protiv svih oblika ovisnosti, a posebice suzbijanju zlouporabe droga u našoj županiji.

Stranica