Rezultati pojačanih mjera u prometu na cestama

Slika /PROMET/2017/Brzina15%20(9).JPG

Tijekom pojačanih mjera evidentirano je počinjenje ukupno 233 prekršaja, od kojih su 50 prekršaja prekoračenja brzine, 28 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.  

FOTO: Ilustracija

Policija je i ovog vikenda pojačano nadzirala promet na cestama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske. Tijekom pojačanih mjera evidentirano je počinjenje ukupno 233 prekršaja, od kojih su 50 prekršaja prekoračenja brzine, 28 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

Ukupno je alkotestirano 216 vozača, a od 28 zatečenih alkoholiziranih vozača, njih 11 su imali  koncentraciju alkohola između 0,51 i 1,00 g/kg, osam vozača je pak imalo koncentraciju alkohola između 1,01 i 1,5 g/kg, dok ih je šest s koncentracijom iznad 1,50 g/kg, odnosno, tri s koncentracijom do 0,50 9/kg. Od ovih vozača izdvajamo 63-godišnjaka koji je u subotu, 22. prosinca oko 23 sata, zaustavljen na području Opatije gdje je s koncentracijom alkohola od 1,79 g/kg upravljao osobnim vozilom markeFiat, riječkih registracijskih oznaka.

Od preostalih prekršaja,  zabilježena su četiri prekršaja tehničke neispravnosti vozila i četiri prekršaja vožnje prije stjecanja prava na upravljanje te drugi. Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Policija apelira na sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa, postavljene prometne signalizacije i ograničenja prometa te da za trajanja loših vremenskih uvjeta ne kreću na put bez obvezne zimske opreme.

Stranica