Vikend na prometnicama

Slika A%20Nove%20Fotke/prometna.jpg

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno  je 37 prometnih nesreća

FOTO; Ilustracija

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno  je 37 prometnih nesreća, u kojima su  tri osobe teže, a osam je osoba lakše ozlijeđeno. 
U prometnim nesrećama koje su se dogodile 22. prosinca teže su ozlijeđeni 43-godišnji pješak i mladić koji je upravljao motociklom, dok je jučer 23. prosinca teže ozlijeđen vozač motocikla, starosti 58 godina.
Pješaka je u Fužinama prilikom skretanja oborilo osobno vozilo kojim je upravljao 44-godišnji vozač, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, dok su vozači motocikla uslijed neprilagođene brzine i brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika stradali u prometnim nesrećama na području Bribira i Kraljevice.  
U istom razdoblju zabilježeno je nekoliko prometnih nesreća s materijalnom štetom u kojima su vozači bili pod utjecajem alkohola. Tako je 22. prosinca oko 15.30 sati u Klani 68-godišnji vozač osobnog vozila pod utjecajem alkohola od 1,20 g/kg udario u autobus zaustavljen radi skretanja. U parkirana vozila na području Rijeke udarili su vozači osobnih vozila, i to u Radničkoj ulici 41-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,83 g/kg te 19-godišnjak u Demetrovoj ulici pod utjecajem alkohola od 1,03 g/kg, dok je 35-godišnjak osobnim vozilom u Fužinskoj ulici udario u pješački otok i ivičnjak, a potom i u stablo. Ovaj vozač odbio je provjeru alkoholiziranosti, sa sobom nije imao nikakve isprave te je zadržan u službenim prostorijama policije.  
U službenim prostorijama policije zadržan je i 33-godišnji vozač osobnog vozila zaustavljen 21. prosinca oko 23.20 sati na području Crikvenice pod utjecajem alkohola od 1,54 g/kg te sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i ostali sudionici u prometu zatečeni u počinjenju prekršaja.
Policija će i nadalje pojačano nadzirati promet na cestama u cilju smanjenja mogućnosti činjenja prometnih prekršaja i nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama. Pozivaju se vozači i svi drugi sudionici u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa, posebice da vozilima ne upravljaju pod utjecajem alkohola te da se pridržavaju propisanih ograničenja brzina kretanja vozila.


Stranica