Rezultati akcije: Pod utjecajem alkohola 32 vozača i 5 vozačica

Slika /alkohol.jpg

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske provedena je preventivno-represivna akcija s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola u organizmu.  

FOTO: Ilustracija 

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske provedena je preventivno-represivna akcija s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola u organizmu.

Nedozvoljena koncentracija  alkohola iznad 0,50 g/kg izmjerena je kod 32 vozača i 5 vozačice. Radi o 33 vozača/vozačice osobnih automobila, dva vozača motocikla te jednom vozaču mopeda i teretnog vozila.Koncentracija alkohola između 0,50 i 1,50 g/kg izmjerena je kod 29 vozača/vozačica, dok je 6vozača/vozačica  imalo koncentraciju alkohola iznad 1,5 g/kg, a dvojica su odbila alkotestiranje.

Najviše, 10 vozača/vozačica je bilo u dobi od 31. do 40. godine života, a zatim 9 vozača/vozačica u dobi od 25. do 30. godine, dok je mladih vozača pod utjecajem alkohola,  odnosno u dobi od 18. do 24. godine bilo 8.

Rekorder je 45-godišnjak s područja Kastva  kojeg je policija zatekla jučer navečer na području Matulja kako upravlja osobnim vozilom Ford mondeo pri koncentraciji koncentracija alkohola u organizmu od 2,37 g/kg. Kako je postojala opasnost da će nastaviti  upravljati vozilom 45-godišnji Kastavac je zadržan do otrežnjenja.

Najveću koncentraciju alkohola u organizmu između vozačica imala je Riječanka, starosti 23 godine kojoj je izmjereno 0,95 g/kg.  

Za vrijeme trajanja akcije policija je evidentirala i druge prekršaje kako što su vožnja bez vozačke dozvole ili bez vozačkog ispita, nepropisno korištenje sigurnosnog pojasa, sa zabranom upravljanja vozilom i druge.

Svi vozači/vozačice koji su počinili prekršaje iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama su prekršajno sankcionirani.



Stranica