​Rab: Rezultati pojačanog nadzora zlouporaba droga i prekršaja u prometu

Slika policajac_pise_kaznu.jpg

U Palitu je zaustavljen 38-godišnji recidivist,  vozač mopeda koji je bježao policijskoj ophodnji te nastavio kretanje prema Rabu gdje je zaustavljen na šetnici u pješačkoj zoni

FOTO: Ilustracija
 
Na području otoka Raba prošlog vikenda su policijski službenici Policijske postaje Rab, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske, proveli pojačane aktivnosti u cilju suzbijanja svih vrsta kažnjivih radnji radi povećanja ukupne sigurnosti tijekom turističke sezone.
Poduzete mjere rezultirale su zapljenom različitih droga s kojima su zatečeni hrvatski i strani državljani. Tako je  u „uličnoj redukciji“ s drogom marihuana zatečeno četvero  hrvatskih državljana, starosti od 20 do 36 godina i 19-godišnji državljanin Belgije, kod kojih je ukupno pronađeno i oduzeto oko 16 grama marihuane. Uz to je kod 21-godišnjeg hrvatskog državljanina pronađena manja količina droge kokain, a  kod 36- godišnjaka droga hašiš.
 
U prometu su zatečena i dvojica vozača, hrvatski državljani, pod utjecajem opojnih droga i to 22- godišnjak u Banjolu te 43-godišnjak u Loparu. On je zaustavljen u subotu, 10. srpnja oko 23.30 sati, dok je upravljao osobnim vozilom marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka. Kod njega je pronađena i manja količina droge amfetamin i psilocibinske gljive. Odmah je isključen je iz prometa i uhićen te priveden na kriminalističko istraživanje tijekom kojega je odbio testiranje krvi i urina radi daljnjih analiza. Po završetku istraživanja je 43-godišnjak prekršajno sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o suzbijanju zlouporaba droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Pored navedenih prekršitelja, u Palitu je u petak, 9. srpnja oko 21.25 sati zaustavljen vozač mopeda marke Piaggio, riječkih registracijskih oznaka, koji je bježao policijskoj ophodnji. Naime, unatoč zvučnim i svjetlosnim znakovima za zaustavljanje, mopedist je nastavio kretanje u smjeru Raba gdje je zaustavljen na šetnici u pješačkoj zoni.
Riječ je o  38-godišnjem hrvatskom državljaninu, inače recidivistu, za kojega je utvrđeno da je upravljao nerigistriranim mopedom bez tehničkog pregleda i bez vozačke dozvole. Priveden je na postupanje nakon kojega je zbog navedenih prekršaja protiv njega donesen optužni prijedlog. Predložena mu je novčana kazna od najmanje 23 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom kategorije AM u trajanju od 12 mjeseci.

 
U prometu je evidentirano i pet lakših prometnih nesreća s materijalnom štetom. Što se tiče ostalih prekršaja, u prekoračenju radnog vremena ugostiteljskih objekata u Palitu je zatečen jedan ugostiteljski objekt, dok u Rabu četiri ugostiteljska objekta. Poradi utvrđenih prekršaja, policijski službenici su podnijeli obavijesti Državnom inspektoratu za daljnja postupanja iz njihove nadležnosti.
 
Policija će tijekom turističke sezone poduzimati slične aktivnosti radi suzbijanja svih vrsta protupravnih ponašanja.
 

Stranica