​Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/prometna.jpg

Prošlog tjedna u prometnim nesrećama su dvije osobe ,nažalost, smrtno stradale, tri su osobe teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno

FOTO: Ilustracija
 
Na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodilo se 93 prometnih nesreća, od kojih su pet teže, a 88 su lakše nesreće.
U ovim prometnim nesrećama su dvije osobe ,nažalost, smrtno stradale, tri su osobe teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. U nesrećama je sudjelovalo 36 stranaca, dva pješaka, kao i sedam alkoholiziranih vozača. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 625.000  kuna.
 
Tijekom navedenog razdoblja je alkotestirano 285 vozača, od kojih je kod 20 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 14, dok ih je po troje evidentirano u kategoriji  između 25. i 35. godina, kao i od 18. do 25. godina života.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,82 promila izmjerena je u nedjelju, 11. srpnja, 37-godišnjem vozaču osobnog vozila u središtu Rijeke. Službenici interventne jedinice policije Rijeka zaustavili su ga u ulici Andrije Kačića Miošića gdje je pri utjecaju alkohola upravljao vozilom marke Volvo, riječkih registracijskih oznaka.
Zbog počinjenog prekršaja, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega je podnijet optužni prijedlog te mu je predložena novčana kazna od 10.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Stranica