Provedimo mirne blagdane bez pirotehnike

Slika /AKCIJE/MID/miridobro.jpg

Pozivaju se građani da izbjegavaju uporabu pirotehničkih sredstava

FOTO: Ilustracija

Od početka akcije ''Mir i dobro''  građani  s područja Fužina, Mrkoplja, Lokava, Brod Moravica, Delnica, Skrada, Ravne Gore, Krka i Kastva predali su policijskim službenicima oružje, eksplozivna sredstva i streljivo.

Navedena sredstva, a riječ je o 3 ručne bombe, tri automatske i jednoj poluautomatskoj puški,  17 spremnika za streljivo, 44 pištoljska metka, šest protuavionskih metaka i 2259 komada raznog streljiva, preuzeli su policijski službenici protueksplozijske zaštite.


 
Zahvaljujemo se savjesnim građanima što su se pridružili akciji i dragovoljno predali policiji navedena sredstva pa se protiv njih neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Pozivamo i ostale građane koji još uvijek čuvaju ili posjeduju neregistrirano oružje i minsko-eksplozivna sredstva da ih bez bojazni od sankcija predaju policiji.
 
Građane molimo da ni u kom slučaju ne odlažu ovakve i slične opasne predmete u prirodi ili na odlagalištima otpada, u kontejnerima i slično jer time ugrožavaju ljudske živote i imovinu.
 
Također apeliramo na građane da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Namjera za dragovoljnu predaju može se prijaviti na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Nakon poziva preuzet će ih na siguran način ovlašteni policijski službenici.
 
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a sve dodatne informacije o provedbi Akcije mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Tijekom  provedbe akcije „Mir i dobro“ policijski službenici poduzet će sve mjere i radnje kako bi posljedice korištenja pirotehničkih, ali i drugih potencijalno opasnih sredstava bile što manje. Stoga se pozivaju i građani da izbjegavaju uporabu ovih sredstava, osobito na mjestima i u vrijeme kada to nije dozvoljeno, a ako koriste pirotehničkih sredstava da se pridržavaju svih sigurnosnih uputa te ih ne daju djeci, jer petarde nisu igračke.

Svim građanima želimo sretnu i uspješnu 2023. godinu!
 

Stranica