​Iskoristila zdravstveno stanje oštećenika pa im otuđila novac i nakit

Slika /lisice01.jpg

​Pod sumnjom u počinjenje sedam krađa, 51-godišnjakinja je kazneno prijavljena i predana pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjom hrvatskom državljankom koju se sumnjiči za počinjenje više kaznenih djela krađe.
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 51-godišnjakinja tijekom protekla tri mjeseca, odnosno u razdoblju od 20. rujna pa do 21. prosinca ove godine, od šestero hrvatskih državljana u zdravstvenoj ustanovi u Rijeci otuđila novac, nakit i druge predmete u vrijednosti najmanje 15 000 kuna.

Naime, osumnjičenica je zlouporabila svoje radno mjesto djelatnice u spomenutoj ustanovi i zdravstveno stanje oštećenika te je u komunikaciji s njima mogla saznati o njihovim materijalnim vrijednostima i tako otuđiti novac, kao i nakit koji su imali sa sobom.

Pored toga je utvrđeno kako je otuđila i predmete koji su joj kao djelatnici bili povjereni za obavljanje svakodnevnih poslova čime je i poslodavca oštetila za nekoliko tisuća kuna. Tijekom istraživanja je provedena pretraga doma kojim se 51-godišnjakinja koristi na širem području Rijeke gdje je pronađen veći dio otuđenih predmeta te će biti vraćeni vlasnicima.
 
Po završetku istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje sedam kaznenih djela krađe, 51-godišnjakinja je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predana pritvorskom nadzorniku.

Stranica