Protiv zloporabe droga u Pomorskoj školi u Bakru

Slika bakar-mala.jpg

FOTO: PU primorsko-goranska 

Jučer je u Pomorskoj školi u Bakru održano interaktivno predavanje o prevenciji ovisnosti i zlouporabi droga na temu „Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe psihoaktivnih droga“. Predavanje, inače u sklopu preventivnog programa „Zdrav za 5“ održale su policijske službenice iz Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske, Mirjana Bedi i Nataša Milić Katalinić.

Tijekom predavanja kojem su prisustvovali učenici četiri odjeljenja prvih razreda, dan je naglasak na razvijanje kritičkog mišljenja i prepoznavanjem rizičnih situacija u kojima se mogu zateći. Isticanjem pozitivnih oblika zabave i stilova života učenici su poučeni o mogućnostima odabira i odupiranja vršnjačkom pritisku konzumiranja sredstava ovisnosti.

Također, učenici su se aktivno uključili u interaktivnu radionicu gdje su se upoznali s opasnostima konzumiranja sredstava ovisnosti i postupanjem policije u slučaju nedozvoljenog posjedovanja sredstava ovisnosti,  kao i mogućim posljedicama i kaznenim sankcijama.



Stranica