Pokušaji ilegalnog prelaska državne granice

Slika 1276777167granica10_060309[1].jpg

Jučer oko 20,30 sati djelatnici Postaje granične policije Rupa u mjestu Permani zatekli su osobno vozilo Opel ascona, zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 60-godišnjak s područja Zagreba.

FOTO: Ilustracija 

Jučer oko 20,30 sati djelatnici Postaje granične policije Rupa u mjestu Permani zatekli su osobno vozilo Opel ascona, zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 60-godišnjak s područja Zagreba. S njim u vozilu zatečen je i 46-godišnji strani državljanin te državljani Sudana i Eritreje,  tražitelji azila u Republici Hrvatskoj. Svi zatečeni privedeni su u Postaju granične policije Rupa gdje je zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj u tijeku kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom sa zagrebačkog područja i 46-godišnjim stranim državljaninom.

Nadalje, noćas oko 1,05 sati u blizini Rupe termovizijskom kamerom su uočena dva državljanina Sirije, dok su nešto ranije, oko 00,15 sati djelatnici Interventne jedinice policije Rijeka na željezničkom kolodvoru u Rijeci zatekli tri državljanina Alžira i državljanina Tunisa. Dan ranije, 4. travnja oko 11,20 sati na željezničkom kolodvoru u Delnicama u vlaku koji prometuje na relaciji Zagreb-Rijeka delnička policija je zatekla sedam državljana Afganistana, četiri državljanina Somalije i državljanina Pakistana.

Utvrđeno je kako navedeni strani državljani u Republici Hrvatskoj borave u statusu tražitelja azila te da su samovoljno napustili prihvatilište u namjeri ilegalnog prelaska državne granice.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o azilu protivnjih će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.



Stranica