Predavanja u cilju prevencije razbojništava

Slika razboj-mala.jpg

 FOTO: PU primorsko-goranska

Danas je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj održano informativno-edukacijsko predavanje na temu „Prevencija razbojništva“. Predavanju koje su organizirali Služba općeg kriminaliteta i Odjel prevencije ove Policijske uprave, prisustvovala su 24 djelatnika poslovnica za otkup zlata i srebra s područja ove policijske uprave. Naime,  praćenjem stanja kriminaliteta uočena je tendencija porasta kaznenih djela razbojništava pri čemu su upravo poslovnice za otkup zlata i srebra česta meta počinitelja ovog kaznenog djela.

U prezentaciji koju je održala policijska službenica iz Odjela prevencije, Mirjana Bedi, sudionici predavanja upoznati su sa zakonskom regulativom kaznenog djela razbojništva i razbojničke krađe, ali i s preporukama u cilju prevencije ovih kaznenih djela. S nizom korisnih primjera iz prakse, uputa i savjeta, sudionike navedenog predavanja, upoznao je policijski službenik Službe općeg kriminaliteta, Dinko Kudrić.

Sudionici su neposredno prije početka predavanja ispunili anketne upitnike u cilju prikupljanja korisnih podataka o njihovim stavovima i dosadašnjim iskustvima u svezi navedene tematike.

Dobili su i prigodne letke s preporukama i savjetima vezanim uz prevenciju razbojništva kao podsjetnik na održano predavanje odnosno informativno-edukacijski listić za nove zaposlenike.

Policijska uprava primorsko-goranska će u narednom razdoblju održati niz ovakvih informativno-edukacijskih predavanja u cilju prevencije i smanjenja broja ovih kaznenih djela.



Stranica