Program “Zajedno više možemo” nastavlja se na području Crikvenice i Novog Vinodolskog

Slika /Prevencija/2020/PR-CRK-GLAVNA.jpg

Provedba programa „Zajedno više možemo“ započela je na području Crikvenice i Novog Vinodolskog školske godine 2016/17. u organizaciji Odjela prevencije

FOTO: PU primorsko-goranska
 
Jučer je u okviru provedbe preventivnog programa „Zajedno više možemo“ u Policijskoj postaji Crikvenica organiziran susret učenika osnovne škole s policijskim službenicima.
Riječ je o aktivnosti koju Policijska uprava primorsko-goranska ostvaruje u suradnji s Gradovima Crikvenica i Novi Vinodolski kroz pet komponenti. Preventivni program namijenjen je učenicima četvrtih, petih i šestih razreda osnovne škole te njihovim  roditeljima, a  usmjeren je na prevenciju zlouporabe droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i raznih oblika rizičnog ponašanja.  Jedan od ciljeva programa je i ostvarenje upoznavanja učenika s radom i značajem policije.
 
Tijekom jučerašnjeg susreta, a  u sklopu provedbe prve komponente „Mogu ako hoću 1“ (MAH-1), za učenike 4. razreda crikveničke Osnovne škole „Vladimir Nazor“ su policijski službenici održali predavanje i upoznali ih s radom policije. Uz načelnika postaje Dražena Zekića, policijski službenici Zoran Škoro i Goran Pajan upoznali su učenike i njihove učitelje o ulozi policije u zaštiti života i sigurnosti građana, zatim o štetnostima konzumiranja različitih sredstava ovisnosti (alkohol, droge), kao i međuvršnjačkom nasilju i slično. Pri tom su ih uputili što učiniti u slučajevima pronalaska predmeta za konzumaciju droga ili ako im netko ponudi drogu na korištenje.
U predavanju su službenici učenicima posebno izdvojili aktualnu temu nasilja, kako u obitelji, školi, tako i na internetu, odnosno, sveprisutnim društvenim mrežama. Naglasili su da je osobito važno bilo koju vrstu nasilja bez odgode prijaviti roditeljima ili učiteljima, kao i policiji te drugim nadležnim institucijama u cilju sprječavanja istog. Nakon predavanja učenici su razgledali radne prostorije policijske postaje, kao i policijsku opremu,  tehniku i policijska vozila.
 
Program " Zajedno više možemo" nastavit će se i u idućem razdoblju organiziranim posjetima učenika drugih osnovnih škola iz Crikvenice te iz Područnih škola Dramalj, Jadranovo i Selce, a potom i provedbom ostalih komponenata programa. 
Podsjećamo, provedba programa „Zajedno više možemo“ započela je na području Crikvenice i Novog Vinodolskog školske godine 2016/17. u organizaciji  Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske i uz suradnju Policijske postaje Crikvenica.

Stranica