​Pritvoren zbog počinjenja krađa

Slika /uhicenik01.jpg

Policija 42-godišnjaka sumnjiči da je u Opatiji i Volosku otuđio metalne mesingane stupove i dio metalne ograde vrijednosti oko 135.000 kuna

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Opatija dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.
 
Riječ je o počinitelju kojega policija sumnjiči da je tijekom 7. i 9. prosinca ove godine  u Opatiji i Volosku na obalnom šetalištu demontirao i otuđio 10 komada metalnih stupova ograde obalnog šetališta od mesinga te oko 100 metara mesinganih metalnih cijevi ograde. Tog 9. prosinca u krađi ga je zatekao i djelatnik komunalnog poduzeća, no, uspio mu je pobjeći. Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima cijeni se na oko 135.000 kuna kojom je oštećena jedinica lokalne samouprave.

Tijekom kriminalističkog istraživanja manji dio otuđenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima. Poradi osnova sumnje u počinjenje spomenuta dva kaznena djela krađe, završetkom istraživanja je 42-godišnjak uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku.

Stranica