Prijavljen za tri kaznena djela gospodarskog kriminaliteta

Slika kovanice_o2.jpg

Kaznenim djelima je oštetio je 39-godišnjaka za oko 140.000 kuna, a Državni proračun Republike Hrvatske za oko 37.000 kuna

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje te kazneno prijavili 44-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje na počinjenja tri kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.
Kaznena djela je počinio u svojstvu odgovorne osobe tvrtke s riječkog područja u razdoblju od početka srpnja do kraja kolovoza 2019. godine. Naime, sumnja se da je doveo te održavao u zabludi 39-godišnjeg hrvatskog državljanina vezano za izvođenje građevinskih radova na adaptaciji i preuređenju dijela kuće oštećenoga.  Dogovorene radove nije završio niti je za iste radove obračunao, prijavio i platio porez na dodanu vrijednost. Također je utvrđeno da od srpnja do kraja 2019. godine nije niti ispostavljao potrebne račune niti je vodio poslovne knjige koje je bio dužan voditi. Kaznenim djelima je oštetio je 39-godišnjaka za oko 140.000 kuna, a Državni proračun Republike Hrvatske za oko 37.000 kuna.
Po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu za kaznena djela prijevara u gospodarskom poslovanju, utaja poreza ili carine i povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.
 

Stranica