Preventivne aktivnosti policije u sklopu programa Rijeka 2020

  • Slika /Prevencija/2019/PR-RI2020-GLAVNA.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Preventivne aktivnosti kojima se sinergijom edukacije, kulture i policijske prevencije želi korisno djelovati na građane Rijeke, nastavit će se tijekom cijele ove i naredne godine

FOTO: PU primorsko-goranska
 
U sklopu programa povodom dodijeljene titule gradu Rijeci „Europska prijestolnica kulture“ 2020. godine, u ponedjeljak, 15. travnja su u organizaciji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko – goranske, u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta grada Rijeke održane preventivne aktivnosti.
Tako su učenici osnovnih škola „Nikole Tesle“ i „Dolac“ roditeljima četvrtih, šestih i sedmih razreda predstavili svoje projekte iz Građanskog odgoja i obrazovanja. Učenici četvrtih razreda Osnovne škole „Nikole Tesle“ prezentirali su ekološki projekt „Plastično nije fantastično“, a učenici sedmih razreda projekt volonterske građanske akcije uređenja parka „Mali potezi – velike promjene“.
Nakon zanimljivih izlaganja učenika Osnovne škole Nikole Tesle, učenici 6. razreda iz Osnovne škole „Dolac“ prezentirali su projekte „Odvajanje papira u školi“, „Sakupljanje čepova za društvo multipla skleroze“, te aktivnosti volontiranja pomoći azilu Društva za zaštitu životinja.
 
Uz učenička izlaganja, roditeljima je održano i edukativno predavanje „Prevencija imovinskog kriminaliteta“. Policijski službenik Odjela prevencije Dario Tonković upoznao ih je s pojavnim oblicima imovinskog kriminaliteta, mjerama kojima građani mogu podići razinu samozaštite te time utjecati na smanjenje ukupnog broja počinjenja kaznenih djela.  Roditelji učenika tako su putem kratkog izlaganja upoznati s nizom preporuka i savjeta, a podijeljeni su im i informativno-edukacijski letci.
Preventivne aktivnosti poput ove, kojom se sinergijom edukacije, kulture i policijske prevencije želi korisno djelovati na građane Rijeke, nastavit će se tijekom cijele ove i naredne godine.

Podsjećamo, gradu Rijeci je 24. ožujka 2016. dodijeljena prestižna titula Europske prijestolnice kulture 2020., i to za program “Luka različitosti”, čiji je cilj različitim programima stvoriti i predstaviti grad kulture i kreativnosti za Europu i budućnost.
 

Stranica