Načelnik Dizdar potpisao Sporazum o suradnji na provedbi Operativnog plana razvoja cikloturizma PGŽ

Slika vijesti/2019/Cikloturizam.jpg

U ime  Policijske uprave primorsko-goranske Sporazum je  potpisao načelnik Tomislav Dizdar

FOTO: PGŽ

Jučer, 16. travnja na Rabu u sklopu susreta župana Zlatka Komadine s gradonačelnicima i načelnicima općina Primorsko-goranske županije potpisan je Sporazum o suradnji na provedbi Operativnog plana razvoja cikloturizma Primorsko-goranske županije.
Cilj ovog Sporazuma je prepoznavanje Primorsko-goranske županije kao cikloturističke destinacije i Kvarnera kao destinacije aktivnog odmora, kao i povećanje turističkih sadržaja i povezivanje svih ostalih segmenata turističke ponude u svim dijelovima Županije.
U ime  Policijske uprave primorsko-goranske Sporazum je  potpisao načelnik Tomislav Dizdar, koji je pozdravio prisutne te stanje sigurnosti na području Županije ocijenio dobrim, a što je jedan od bitnih razloga kojim se turisti rukovode pri izboru destinacije za odmor.
Pored župana i načelnika Dizdara Sporazum su potpisali predstavnici jedinica lokalne uprave i samouprave, Hrvatskih cesta, Županijske uprave za ceste te županijske Regionalne razvojne agencije.
Inače,  Operativni plana razvoja cikloturizma Primorsko-goranske županije temelji se na Akcijskom planu razvoja cikloturizma Republike Hrvatske iz 2015. godine, Strateškom planu razvoja turizma Kvarnera i Strateškog  i operativnog marketing plana za razdoblje  2016.-2020. te drugim nacionalnim i županijskim strateškim dokumentima (EuroVelo i pravilnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastructure), koji prepoznaju razvojni potencijal cikloturizma u Hrvatskoj.

 

Stranica