Policijska postaja Rab dobitnik Priznanja Turističke zajednice

  • Slika /vijesti/2019/PP-PRIZNANJE.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Za postignute rezultate i ostvarenje sigurnosti tijekom turističke sezone na otoku Rabu, Turistička zajednica Grada Raba dodijelila je Priznanje Policijskoj postaji Rab

FOTO: PU primorsko-goranska

Djelatnici Policijske postaje Rab ove su godine s nekoliko aktivnosti obilježili Dan policije i blagdan Sv. Mihovila. Sam Dan policije, 29. rujna,  svečano je obilježen u gradu Rabu polaganjem vijenca za sve poginule i preminule djelatnike MUP-a na spomen području u parku Boškopini, kao i na Središnjem križu gradskog groblja gdje su vijence i svijeće položili predstavnici Policijske postaje Rab i Udruge umirovljenika MUP-a Rab. U velikoj vjećnici Grada Raba održan je i svečani prijem za djelatnike Policijske postaje Rab, članove Udruge umirovljenika MUP-a Rab i druge uzvanike.  Tom prilikom načelnik PP Rab Stjepan Boban je gradonačelniku i vijećnicima predstavio rezultate rada i mjere koje je policija poduzimala tijekom ove godine, posebno u vrijeme turističke sezone.

Za postignute rezultate i ostvarenje visoke razine sigurnosti tijekom turističke sezone na otoku Rabu, Turistička zajednica Grada Raba dodijelila je Priznanje Policijskoj postaji Rab povodom obilježavanja Dana policije i 130 godina organiziranog bavljenja turizmom na otoku Rabu.

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić zahvalivši svim djelatnicima Policijske postaje Rab na predanom radu izrazivši spremnost za još kvalitetniju buduću suradnju između Grada Raba i policije radi povećanja sigurnosti svih građana i turista koji posjećuju Rab.

Uz navedeno, u petak, 27. rujna organiziran je u Policijskoj postaji i Dan otvorenih vrata gdje je  građanima predstavljen dio policijske tehnike, oprema i vozila kojom se služe u svakodnevnom djelovanju. Uz građane Policijsku postaju Rab posjetilo je i više od 100 učenika Osnovne škole Ivana Rabljanina, područnih škola Kampor, Banjol i Mundanije te djeca iz Dječjeg vrtića Pahuljica u Rabu. Posjetitelji su se mogli upoznati s tehnikom i opremom koju koristi temeljna policija, prometna policija te kriminalistička tehnika, a učenici su u sklopu posjeta izvršili i obilazak prostorija policijske postaje.

U okviru obilježavanja Dana policije u Rijeci je jučer u Policijskom domu i organizirana Akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akciju je organizirao  Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi PU primorsko-goranske i Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka u suradnji s mjesnim odborima Kozala i Belveder. U ovoj Akciji krv je darovalo 12 darivatelja, a uz djelatnike PU primorsko-goranske i građane iz navedenih mjesnih odbora, krv su darivali i policijski službenici Specijalne jedinice policije Rijeka.
 

Stranica