Policija pronašla i uhitila odbjeglog vozača

Slika 2021/Policajac%20i%20vozilo.jpg

Intenzivnom potragom policije te u suradnji s građanima pronađen je vozač koji je u ponedjeljak izazvao prometnu nesreću između Kraljevog Jarka i Rogoznog

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici danas su na području Fužina pronašli  i uhitili vozača za kojim se intenzivno tragalo od ponedjeljka, 14. veljače kada je izazvao prometnu nesreću pobjegao: Između Kraljevog Jarka i Rogoznog u prometu smrtno stradala jedna osoba.

Podsjećamo, u ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradala jedna osoba, dok su četiri osobe ozlijeđene, od kojih dvije teže. Osoba koja je smrtno stradala, kao i ozlijeđene osobe su državljani Turske.

Tijekom proteklih dana na području od mjesta prometne nesreće te na više lokacija u Gorskom kotaru za odbjeglim vozačem intenzivno su tragali policijski službenici temeljne i kriminalističke policije te pripadnici interventne i specijalne policije. Pojačanu prisutnost policije uočili su i građani, koji su korisnim informacijama o sumnjivoj osobi pomogli policiji te je potraga za odbjeglim vozačem rezultirala njegovima pronalaskom.

Utvrđeno je kako je riječ o 27-godišnjem  državljaninu Bosne i Hercegovine, koji je danas uhićen te je nakon što mu je pružena odgovarajuća liječnička pomoć, priveden na kriminalističko istraživanje. 

Policija ga sumnjiči za počinjenje kaznenih djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“, „Nepružanje pomoći“ i  „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma“.
Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine će uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu biti predan pritvorskom nadzorniku.

Ovom prilikom zahvaljujemo građanima na korisnim informacijama i pomoći.

Stranica