Pronađena lažna zdravstvena djelatnica - građani i dalje pazite koga puštate u svoje domove!

Slika 2021/policija%20natpis.JPG

Policija još jednom upozorava građane da pripaze koga puštaju u svoje domove. Ovo se posebno odnosi na građane starije životne dobi koji vrlo često budu oštećeni kaznenim djelima krađa ili prijevara

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko – goranske u suradnji s policijskim službenicima I. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela teške krađe.

Spomenuta se sumnjiči da su ona i još jedna ženska osoba u listopadu i prosincu prošle godine na području Škurinja i Drenove u Rijeci, lažno se predstavljajući kao zdravstvene djelatnice ušle u domove dvoje hrvatskih državljana u dobi od 75 i 79 godina. Iskoristivši njihovu bespomoćnost, zdravstveno stanje te starosnu dob, oštećenicima su otuđile novac i nakit čime im je pričinjena materijalna šteta od 27 000 kuna.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, protiv 35-godišnjakinje je podnijeta kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu te je predana pritvorskom nadzorniku.

Da se unatoč pronalasku spomenute 35-godišnjakinje, slična kaznena djela ponavljaju svjedoči i prijava koju su jučer zaprimili policijski službenici I. policijske postaje Rijeka.  Naime, riječ je kaznenom djelu kojim je oštećena 81-godišnja hrvatska državljanka. Spomenuta je u srijedu, 16. veljače, u svoj stan na području Zameta pustila dvije ženske osobe koje su se lažno predstavljale kao zdravstvene djelatnice. Iskoristivši njenu nepažnju, iz stana su otuđile nakit. Počinjenim kaznenim djelom 81-godišnjakinja je oštećena za oko 8000 kuna.

Policija još jednom upozorava građane da pripaze koga puštaju u svoje domove. Ovo se posebno odnosi na građane starije životne dobi koji vrlo često budu oštećeni kaznenim djelima krađa ili prijevara. Počinitelji ovih kaznenih djela koriste okolnosti da primjerice osobe starije životne dobi žive same, da slabije čuju ili vide te iskorištavajući njihovo povjerenje ili nepažnju čine kaznena djela upravo unutar njihovih domova.

Više preporuka i savjeta na ovu temu može se pronaći ovdje .
 

Stranica