Ovog rujna budi dio promjena! Ostani živ i spasi živote!

Slika /2023/SAFETY%20DAYS-Roadpol%20glavna%20web-15.9..jpg

ROADPOL-ovi Dani sigurnosti u prometu 16.-22. rujna

Foto: ROADPOL
 
Dani sigurnosti u prometu, u organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL, i ove se godine već tradicionalno održavaju od 16. do 22. rujna diljem Europe, pod geslom „Ostani živ i spasi živote!“
 
U prosjeku, u Europi svakoga dana u prometu život izgubi 70 osoba. Stoga je cilj samoga projekta pridonijeti smanjenju broja smrtno stradalih osoba na europskim cestama provođenjem raznih preventivno-represivnih aktivnosti. Projekt se održava u suradnji s Europskom komisijom te se uvijek odvija istovremeno s Europskim tjednom mobilnosti.
 
Za vrijeme provođenja „Dana sigurnosti u prometu“, na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj provodit će se pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja iz skupine „četiri glavne ubojice u prometu“:
  • brzine,
  • alkohola,
  • nekorištenja sigurnosnog pojasa te
  • nepropisne upotrebe mobitela za vrijeme vožnje.
 
20. rujna obilježit će se i Dan bez poginulih u prometu.
 
Tog dana će se, u svim policijskim upravama na području Republike Hrvatske, dodatno pojačati preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz maksimalni broj raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike.
 
Cilj je smanjiti broj poginulih u prometu na nulu, barem na jedan dan - dan u kojem nitko neće poginuti na europskim cestama. Prošle smo godine zajedno uspjeli! – na Dan bez poginulih u prometu, u Republici Hrvatskoj nije bilo smrtno stradalih ni teško ozlijeđenih osoba.
 
Odgovornim ponašanjem u prometu spasimo živote i ove godine!


 

 
Ovog rujna, budi dio promjena! Pridruži nam se!
 
ROADPOL po prvi puta za vrijeme trajanja projekta provodi natjecanje za odabir najboljih fotografija koje promiču prometnu kulturu, edukaciju sudionika u prometu, izazivaju interes za podizanje razine ponašanja sudionika u prometu te promiču sam projekt.
 
Svi mogu sudjelovati
 
Svi sudionici u prometu, nacionalne i međunarodne organizacije te nevladine organizacije, odgojno-obrazovne ustanove, policija, privatne tvrtke i poduzeća, mogu sudjelovati dijeljenjem svojih najboljih fotografija s događaja u okviru projekta „Dani sigurnosti u prometu“.
Fotografije trebaju odgovarati tematici sigurnosti cestovnog prometa te zajedničkom cilju – bez poginulih osoba u prometu. Također, trebaju ilustrirati sam događaj, bez obzira na okruženje i program. Fotografije će biti klasificirane po kategorijama, npr. obrazovanje, privatne tvrtke i poduzeća, nevladine organizacije, policija, nacionalne i međunarodne organizacije...
 
Natjecatelji svoje fotografije na temu sigurnosti prometa na cestama trebaju postaviti na svoje račune na društvenim mrežama Facebook, Instagram, X i LinkedIn uz obavezno korištenje hashtaga #ZeroMeansLife i spominjanje ROADPOL-a dodavanjem @roadpol_eu ili @roadpol, ovisno na koju platformu objavljuju:
 
na X-u: @roadpol_eu
na Instagram-u: @roadpol_eu
na Facebook-u: @roadpol
na LinkedIn-u: @roadpol
 
Natjecatelji moraju postaviti fotografije tijekom ROADPOL-ove kampanje Dani sigurnosti u prometu od 16. do 22. rujna.
 
Alternativno se fotografije mogu dostaviti na e-mail adresu ROADPOL-a: media@roadpol.eu
 
Pobjednici
 
Ocjenjivačko povjerenstvo odabrat će najbolje fotografije prema kriterijima kao što su kvaliteta fotografije i važnost sigurnosti na cestama, a pobjednici će biti objavljeni putem društvenih mreža do 2. listopada 2023.
 
Pobjedničke fotografije koristit će se sljedeće godine za promociju projekta „Dani sigurnosti u prometu“.
 
Proširite vijest o „Danima sigurnosti u prometu“ i postanite dio konstruktivnog dijaloga na društvenim mrežama uz hashtagove:  #ROADPOLSafetyDays #VisionZero #ZeroMeansLife.
 
Nije potrebno mnogo kako biste postali pravi heroji: poštujte prometne propise, pazite na sebe i druge sudionike u prometu.
 
Ostani živ i spasi živote!

Stranica