Priveden zbog izazivanja požara i prodaje droga

Slika A%20Nove%20Fotke/policija%20natpis.JPG

Pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu s izazivanjem požara i razne droge 

FOTO: ilustracija

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela dovođenje u opasanost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Policija ga osnovano sumnjiči da je tijekom noći 27. kolovoza ove godine na području Kostrene izazvao požar uslijed kojeg je u potpunosti izgorio ugostiteljski objekt s cjelokupnim inventarom, čime je nastala materijalna šteta od oko 55.000 eura.

Osim vlasnika ugostiteljskog objekta, oštećena je i jedinica lokalne samouprave za oko 1.000 eura (oštećene cijevi i ventili za tuševe), dok su daljnje širenje požara spriječili vatrogasci.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, obavljena je pretraga doma i drugih prostorija, kao i vozila te drugih predmeta osumnjičenika.

Pretragom, obavljenom na području Rijeke, pronađeni su i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izazivanjem požara, a također su pronađene i razne droge: oko 60 grama droge galaxy, oko 12 grama marihuane, oko pet grama amfetamina te nekoliko grama kokaina, droge MDMA te drugi predmeti.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da 32-godišnjak navedenu drogu neovlašteno posjedovao u namjeri daljnje prodaje, radi čega je i kazneno prijavljen.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 32-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Stranica