Osumnjičen za izazivanje požara i krađe na području Rijeke

Slika 2021/lisice.jpg

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, razriješeno je još šest kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, od kojih dvije teške krađe u pokušaju

FOTO: Ilustracija

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Rijeka na okolnosti požara koji je izbio 6. siječnja u Kružnoj ulici u Rijeci, utvrđeno je da je za kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom osumnjičen 44-godišnji hrvatski državljanin.

Spomenuti se sumnjiči da je 6. siječnja provalio u stan u Kružnoj ulici u Rijeci kojim se koristi udruga iz Rijeke te otuđio prijenosno računalo i druge predmete. Potom je u jednoj od prostorija  izazvao požar kojom prilikom se vatra proširila prostorijom, zahvatila namještaj i računalo, ali i krovište.
Počinjenim kaznenim djelima dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, teške krađe i oštećenje tuđe stvari, osumnjičenik je udrugu iz Rijeke oštetio za oko 10 000 kuna, dok će šteta nastala požarom biti utvrđena naknadno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, razriješeno je još šest kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, od kojih dvije teške krađe u pokušaju.
U vremenu od 23. prosinca prošle godine do 6. siječnja ove godine, osumnjičenik je u središtu Rijeke provalio u tri osobna vozila iz kojih je otuđio odjevne predmete, obuću, prehrambene artikle, razni alat, alkoholna pića i novce. Također, iz jednog ugostiteljskog objekta, iskoristivši nepažnju osobe koja je na jedan od stolova odložila svoju jaknu i torbicu, otuđio navedenu torbicu s novcem i mobitel.

Isto tako, u razdoblju od 18. do 31. prosinca prošle godine, osumnjičenik je na području Banderova u Rijeci u dva navrata provalio u dva osobna vozila, ali pritom nije ništa otuđio.
Počinjenim kaznenim djelima oštećeni su hrvatski državljani za iznos od oko 36 900 kuna.
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Stranica