​Kazneno prijavljeni za krađe građevinskog materijala i alata

Slika /uhicenik01.jpg

Dvojicu počinitelja se sumnjiči da su 6. siječnja u Istarskoj ulici u Rijeci iz ograđenog gradilišta otuđili 1150 kg armature, a u prosincu i različiti alat ukupne vrijednosti oko 32 000 kuna

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe.
 
Sumnjiči se da je zajedno s 20-godišnjim hrvatskim državljaninom, 6. siječnja ove godine, u Istarskoj ulici u Rijeci iz ograđenog gradilišta otuđio 1150 kg armature. Time su poduzeću iz Rijeke pričinili materijalnu štetu veću od 10 000 kuna.
Osim toga je utvrđeno kako je 36-godišnjak tijekom prosinca 2021. godine na istom gradilištu počinio tešku krađu provaljivanjem gdje je iz metalnog kontejnera otuđio više komada različitog alata (bušilice, brusilicu, motorne pile, svrdla) i druge predmete u vrijednosti oko 22 000 kuna.
 
Pod sumnjom u počinjenje navedenih kaznenih djela, obojica osumnjičenika su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Stranica