Oštetio klijente za više milijuna kuna – nastavak kriminalističkog istraživanja

Slika kovanice_o2.jpg

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom utvrđeno je počinjenje još po pet kaznenih djela zlouporaba položaja i ovlasti i  krivotvorenje službene ili poslovne isprave.  

FOTO: Ilustracija

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom, policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske utvrdili su da je počinio još pet kaznenih djela zlouporaba položaja i ovlasti i pet kaznenih djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave.
Ova kaznena djela je također počinio u svojstvu voditelja poslovnice novčarske ustanove na području Primorsko-goranske županije, i to u razdoblju od rujna 2007. do ožujka 2018. godine. Sumnjiči se da je izradivši neistinite naloge o isplati oročenih deviznih sredstva četvero stranih i jednog hrvatskog državljanina za sebe prisvojio novčana sredstva u sveukupnom iznosu od oko 3,9 milijuna kuna. Isto tako, sumnjiči se da je radi prikrivanja ovih radnji krivotvorio poslovnu dokumentaciju o produženju ugovora o oročenju deviznih sredstva ili isplati glavnice i kamata oštećenim klijentima.
Ranije provedenim kriminalističkim istraživanjima osumnjičeni 59-godišnjak je kazneno prijavljen za više istovrsnih kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta, počinjenih između 2010. i 2018. godine, a kojima je stekao sveukupnu protupravnu imovinsku korist od oko 12,5 milijuna kuna.

Oštetio klijente za više milijuna kuna

 

Stranica