S radom započeli policijski vježbenici

  • Slika vijesti/2019/Vje%C5%BEbenici.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Pozivamo zainteresirane da se prijave te izaberu časno i atraktivno policijsko zanimanje. Završetkom Programa za zanimanje policajac/policajka osigurano im je radno mjesto, a natjecati se mogu oni koji na dan 16. rujna 2019. godine nemaju navršenih 28 godina

FOTO: PU primorsko-goranska

U Policijsku upravu primorsko-goranskoj danas je stiglo dvadeset i četvero vježbenika - policijskih službenika srednje stručne spreme. Riječ je o mladim policijskim snagama, sedam žena i 17 muškaraca koji su upravo završili Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2018./2019. godini.
Mlade kolegice i kolege srdačno su dočekali i zaželjeli im dobrodošlicu Goran Gašpert, načelnik Sektora policije, Irena Juretić Ban, voditeljica Odjela za ljudske potencijale, Lorena Marotti, policijska službenica u Službi za javni red i predsjednica Povjerenstava za odabir mentora i praćenje rada vježbenika te  njihovi budući rukovoditelji, načelnici policijskih postaja u koje su raspoređeni. Načelnik Gašpert čestitao im je na  uspješno završenom školovanju te im zaželio uspješan rad, uputivši ih da poslove obavljaju savjesno i profesionalno, čuvajući dignitet službe svojim radom i ponašanjem. Također, istaknuo je važnost daljnjeg stjecanja znanja i kompetencija kako bi što bolje obavljali svoje zadaće i napredovali u svom radu.
Voditeljica Juretić Ban podijelila im je rješenja o prijemu i rasporedu u službu te ih upoznala s njihovim pravima i obvezama, dok ih je Lorena Marotti upoznala s obvezama i tijekom vježbeničkog staža.
Danas pristigli vježbenici su raspoređeni na poslove temeljne i granične policije, a u narednih šest mjeseci proći će mentorski program obuke tijekom kojeg će se upoznati i s drugim specijaliziranim policijskim poslovima.
Inače, svi vježbenici koji danas počinju s radom u ovoj Policijskoj upravi su s područja Primorsko-goranske županije i raspoređeni su u policijske postaje na području Rijeke, Delnica, Vrbovskog, Opatije, Crikvenice, Malog Lošinja te Postaje granične policije Rupa i Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka.  

Kako je još uvijek u tijeku Natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020. godini, pozivamo zainteresirane da se prijave te izaberu časno i atraktivno policijsko zanimanje. Završetkom Programa za zanimanje policajac/policajka osigurano im je radno mjesto, a natjecati se mogu oni koji na dan 16. rujna 2019. godine nemaju navršenih 28 godina te imaju završenu školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem  trajanju. Prijave traju do 31. kolovoza, a više informacija o Natječaju može se pronaći  ovdje .

 

Stranica