Oštetio klijente za više milijuna kuna

Slika /1001.jpg

Zlouporabivši položaj i ovlasti voditelja poslovnice pribavio si je znatnu protupravnu imovinsku korist

FOTO: Ilustracija

Hrvatski državljanin, starosti 59 godina predan je pritvorskom nadzorniku nakon opsežnog kriminalističkog istraživanja kojeg su proveli policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci. Spomenuti se sumnjiči za šest kaznenih djela, počinjenih u svojstvu voditelja poslovnice novčarske ustanove na području Primorsko-goranske županije.
Policija ga sumnjiči da je od siječnja 2010. do kraja 2018. godine protupravno prisvojio oročena devizna sredstva klijenata te u svezi navedenoga krivotvorio dokumentaciju. U jednom je slučaju u poslovnom sustavu prikazao gotovinsku isplatu deviznih sredstava klijentici, dok je u dva slučaja klijentima izdao krivotvorene potvrde o stanju njihovih oročenih deviznih sredstava.
Zlouporabivši položaj i ovlasti voditelja poslovnice pribavio si je protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu većem od 2,2 milijuna kuna. Počinjenjem kaznenih djela oštetio je 69-godišnju hrvatsku državljanku i dvoje stranih državljana.
Mjerodavnom državnom odvjetništvu kazneno je prijavljen za tri kaznena djela zlouporaba položaja i ovlasti i tri kaznena djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave.
 
Napominjemo da se kriminalističko istraživanje nastavlja, a navedeno je nastavak prethodnog kriminalističkog istraživanja provedenog zbog počinjenja kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta u razdoblju od kolovoza 2013. do kraja 2018. godine. Kaznenim djelima počinjenim u navedenom razdoblju pribavio si je protupravnu imovinsku korist od oko 10,3 milijuna kuna, oštetivši šestero stranih državljana i novčarsku ustanovu u čijoj poslovnici je obavljao poslove voditelja.

Stranica