Oprezno vozači, životinje na cesti!

Slika /divljac2.jpg

Ukoliko se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja, vozač prekršajno odgovara u skladu s važećim zakonskim propisima

FOTO: Ilustracija
 
U proteklih tjedan dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 16 sudara sa životinjama na cesti.
 
Na području Cresa, Čavli, Krka, Matulja, Novog Vinodolskog i Vele Mune vozači osobnih i teretnih vozila sudarili su se sa srnećom divljači koja je prelazila kolnik, a u jednom događaju na području Čavli ,na DC 3, je vozač osobnog vozila naletio na skupinu od šest konja na cesti te pri tome jednog udario vozilom.
 
Uz navedene, na prometnicama su evidentirani sudari i s divljim svinjama i to na području Oprića kod Opatije, kao i u dva događaja na području otoka Krka gdje su divlje svinje udarile u osobna vozila. U ovim događajima nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 59.000 kuna. Uginule životinje su zbrinuli lovnici nadležnih lovačkih društava.
 
Upozoravamo vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, pogotovo u jutarnjim i večernjim satima te da obrate pozornost izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači.
Napominjemo k tome da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara prekršajno, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ukoliko se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja.

Stranica