Prijavljeni za 12 kaznenih djela počinjenih u manje od mjesec dana

Slika uhicenik01.jpg

Počinjenim kaznenim djelima oštećeni su hrvatski državljani i tvrtka iz Rijeke za najmanje 45. 600 kuna

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe zbog sumnje u počinjenje osam kaznenih djela teške krađe i  tri kaznena djela računalne prijevare, od kojih manji dio u pokušaju te jednog kaznenog djela krađe.

Policija 18-godišnjeg hrvatskog državljanina sumnjiči se da je s još jednom osobom u razdoblju od 12. studenoga do 6. prosinca na području Rijeke, uglavnom Pehlin i Podmurvica, provalio u obiteljske kuće, stanove, teretno vozilo i poslovni prostor.  Otuđili su električni romobil, tablet, novac, razni nakit i ostale predmete. U dva navrata su pokušali provaliti u dvije obiteljske kuće u vlasništvu dvojice hrvatskih državljana u čemu nisu uspjeli. Tijekom kriminalističkog istraživanja, od otuđenih predmeta pronađene su tenisice koje će biti vraćene oštećeniku.

Osim toga, u nekoliko navrata su prethodno otuđenu bankovnu karticu koristili ili pokušali koristiti za beskontaktno plaćanje kupljenih artikala u jednoj trgovini na području Škurinja u Rijeci. Isto tako, na području Banderova te Mlake otuđili su i dva osobna vozila,  od kojih je jedno naknadno pronađeno.

Počinjenim kaznenim djelima oštećeni su hrvatski državljani i tvrtka iz Rijeke za najmanje 45. 600 kuna.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičeni su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, a 18-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

 

Stranica